Mijn hoofd zit zo VOL!

“Soms zit mijn hoofd gewoon even vol. Dan stamp ik naar mijn kamer, gooi de deur dicht en wil ik even alleen zijn! Dan kan ik het er niet bij hebben dat mijn ouders achter me aan komen en me gelijk willen helpen, want ik moet dan eerst zelf weer even rustig worden.” (meisje van 11)

 

Herkenbaar? De 9-jaarsfase!

 

Ineens is je zoon of dochter (tussen de 8 en 11 jaar) op de leeftijd gekomen waarop hij of zij papa en mama van zich afduwt en eerst zelf wil oplossen wat er speelt. Eerst zelf:

 

* eigen ruimte innemen

* alle emoties eruit gooien

* gedachten ordenen

* nadenken over wat er is gebeurd

* tot rust komen

 

Pas dan kunnen ze overzien wat ze kunnen doen om het op te lossen en waarin ze hulp nodig hebben. Grote kans dat ze die bij jou komen halen! Want ondanks dat ze groot worden, is het toch nog heel fijn als papa en mama er voor ze zijn als ze dat nodig hebben. Ze troosten en knuffelen, maar ze ook supporten in het groter worden en ze vertellen dat ze op zichzelf mogen vertrouwen als het gaat om het (leren) oplossen van lastige situaties.

 

De glitterfles op de foto hielp het meisje van 11 om inzicht te krijgen in wat haar soms zo volle hoofd nodig heeft: even tijd voor zichzelf, geen gedoe om zich heen en het vertrouwen van papa en mama in haar dat ze echt wel om hulp vraagt als ze het nodig heeft en er aan toe is, maar dat ze het tot die tijd even zelf wil uitzoeken.

 

#kindercoaching #kinderen #zelfkennis #eigenkeuze #9jaarsfase #mindfulness #groeimindset

Kindercoach Huissen. www.kikcoaching.com

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.