Hoi, ik ben Simone!

Wat leuk dat je mij hebt gevonden in je zoektocht naar een kindercoach!

In de natuur ben ik helemaal mezelf.

 

Daar ontspan ik, beweeg ik, geniet ik, verwonder ik mij, maak ik plezier met mijn kinderen, vind ik vertrouwen, kom ik tot inzichten en tot mezelf.

 

Ik houd van tuinieren, koken, picknicken, wilde bloemen, warme kruidenthee, lezen, yoga, high tea in een theehuis, de geur van versgebakken kruidkoek of een stevige maaltijdsoep, lange boswandelingen, klussen in en om huis, gezond eten, kamperen, verse kruiden, schilderen, schrijven...

 

Het liefst samen met lieve mensen om mij heen. Of soms juist heel fijn even alleen met mezelf.


Samen met mijn man geniet ik elke dag van en met onze drie verwonderlijke meiden. Die ons geregeld een uitdaging om de oren slingeren als ze weer in een ontwikkelingssprong zitten.

 

Als moeder ervaar ik keer op keer dat steevast vertrouwen op mijn intuïtie werkt. Doe ik dat niet, dan werkt het niet. Doe ik dat wel, dan klopt het altijd!

 

Ook in mijn werk met kinderen (zowel als kindercoach als ambulant gezinsondersteuner) is mijn intuïtie helpend in de verbinding die ik leg met het kind en de hulpvraag die het kind mij stelt.

Kindercoach, opvoederscoach, ouder- en kindcoach, Huissen, Lingewaard, www.kikcoaching.com

"Help mij het zelf te doen!"

Wanneer kinderen zich opvallend gedragen, is dat meestal een vraag om hulp.

 

Hulp bij het (h)erkennen van en omgaan met wat ze voelen. Hulp bij het overzien van de situatie en bij het vinden van een oplossing.

 

Wat voor ons misschien vanzelfsprekend lijkt, kan voor kinderen onbekend en overweldigend zijn.

 

Hun beleving is op dat moment hun waarheid en daar hebben ze erkenning in nodig. Ook al hebben wij als volwassenen misschien een andere waarheid.

Kinderen hebben de ruimte nodig om boos, verdrietig of bang te kunnen zijn. Pas daarna kan een kind weer ruimte maken om in gesprek te gaan.

 

Om andere waarheden te ontdekken en eerlijk te kijken naar zijn of haar eigen aandeel in de situatie. Om de innerlijke motivatie te voelen om een oplossing te vinden.

 

In verbinding met zichzelf, in harmonie met de omgeving.

 

Kinderen stimuleren om oplossingen te vinden vanuit zichzelf, creëert empathische volwassenen.

 

En daar wordt de wereld weer een beetje mooier van!

 


 

Wij als volwassenen kunnen kinderen daar in begeleiden.

 

Onvoorwaardelijk. Zonder verwachtingen. Vol vertrouwen.

 

Wij kunnen ze leren dat gevoelens er mogen zijn. Dat je je eigen gedachten kunt kiezen en daarmee je emoties kunt reguleren en sturen.

 

Wij kunnen ze leren over normen en waarden. Over grenzen, rekening houden met jezelf en elkaar, je hart volgen, trouw zijn aan jezelf en nog veel meer.

 

Wij kunnen het voorleven.

Dit kunnen we doen door naar onszelf te kijken.

 

Wat vertelt het gedrag van een kind over hoe jij je voelt? Over hoe jij omgaat met gevoelens en voor jou lastige situaties?

 

Reageer jij als volwassene in het hier en nu? Of wordt er iets in jou geraakt dat je als kind pijn heeft gedaan? Waarin jij niet gezien en gehoord bent?

 

Zie jij in het kind een stukje van de kleine jij terug? Ligt er voor jou nog een stukje om te verwerken, zodat huidige situaties je minder gaan raken?

 

Zodat je het kind weer ziet als zichzelf en niet meeneemt in jouw waarheid, maar het zijn of haar eigen waarheid laat ervaren.

Wanneer jij in verbinding bent met jezelf;

jezelf toestaat te mogen voelen wat je voelt;

jezelf de ruimte geeft te mogen leren wat je te leren hebt;

dan geef jij het voorbeeld dat het kind zijn of haar pure zelf mag zijn, met alles wat daarbij hoort.

 


 

Eén van de belangrijkste dingen die ik kinderen leer, is dat ze altijd kunnen vertrouwen op zichzelf. In dat wat zij van binnen voelen altijd klopt, omdat dat is hoe zij iets beleven op dat moment.

 

Dat het ze iets vertelt en leert over wie zij zijn en wat ze nodig hebben. Dat gedachtes maken hoe ze zich voelen en dat ze die kunnen veranderen. Dat meer inzicht in de situatie ze daarbij kan helpen.

 

Inzicht in wat het met ze doet. In hoe het voor anderen kan voelen. En in in hoe zij omgaan en om willen gaan met emoties. Ik leer ze dat de lastige dingen op je pad je uitdagen om nog meer en sterker jezelf te worden.

 

Ik zeg dan altijd:

Het is mijn talent en passie om kinderen, ouders en andere opvoeders (weer) bewust te laten worden van wie zij diep van binnen zijn.

 

Om ze te zien en horen in hun verhaal, waardoor ze ruimte nemen om te verwerken, te leren en te groeien.

 

Om ze in verbinding te brengen met zichzelf en elkaar en zich weer kunnen verwonderen over hoe mooi het leven met elkaar kan zijn.

 

Om ze te laten ontdekken waar hun hart een sprongetje van maakt, zodat zij (weer) kunnen doen waar zij passie voor voelen.

 

Liefdevol stel ik mij open voor wie zij (willen) zijn en hun zoektocht hierin.

 

Ik begeleid jullie hier graag bij!

Lieve groet,

Simone van Halsema