Corona coach vragen voor kinderen

Praktische tool voor ouders om laagdrempelig in gesprek te gaan met hun kind(eren) (vanaf 8 jaar) over wat de corona periode met ze doet en wat ze hierbij nodig hebben.

 

🤐 Van de één op de andere dag zaten we ineens met zijn allen massaal thuis. Wat we nooit voor mogelijk hadden gehouden gebeurde. Scholen dicht, kinderen thuis. Niet naar je werk, maar thuis aan de slag. Niet op bezoek bij familie of vrienden. Horeca dicht. Evenementen afgelast. Supermarkt hermetisch afgekaderd. 1,5 meter afstand van elkaar. BAM! 

 

❓ HOE bizar en niet te bevatten! Toch zijn we er allemaal vol in gegaan en nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Geweldige initiatieven ontstaan! We zorgen VOOR elkaar, maar veel mensen maken zich ook zorgen OM elkaar. We vragen ons af wat het corona virus voor onze omgeving betekent. Wat het toekomstbeeld is. Wanneer alles weer mag en hoe dat dan gaat. Misschien ken je wel iemand die strijdt tegen corona. Of maak je je zorgen om je ouders die al op leeftijd zijn. 

 

😲 Niet alleen wij als volwassenen staan versteld van wat er in korte tijd drastisch is veranderd over de hele wereld. Kinderen maken dit ook bewust mee. Alleen zijn zij nog minder in staat om te begrijpen wat er gebeurt dan wij. Wellicht kennen zij zelf angst voor wat het virus kan aanrichten. Maken ze zich zorgen om oma en opa. Missen ze juffen, meesters, vriendjes en vriendinnetjes. Leek het ze leuk om thuis te mogen blijven, maar kunnen ze nu de draad van de dag niet meer vinden en missen ze de structuur van school. Blijven de momenten op de sportclub achterwege en missen ze een wekelijks moment van ontladen en opladen. Hebben ze geen grip op de situatie. Daarnaast voelen ze ook haarfijn aan wat jij als ouder voelt en nemen dat met zich mee. 

 

🥴 Je staat er als ouder niet altijd bij stil dat er vanalles in het koppie van je kind om kan gaan. Vooral niet in zo'n rumoerige periode met chaotische dagen als deze die al zoveel van je vragen als ouder. Wanneer je wel even lekker met je kind in gesprek wilt gaan, dan kan het zomaar zijn dat je kind niet wil. Of je vind het lastig om te bedenken wat je je kind kunt vragen. Of je kind vind het niet makkelijk om te antwoorden. 

 

💡 Ik heb een Tool voor ouders ontwikkeld waarmee je in deze corona tijd een handvat hebt om met je kind in gesprek te gaan over hoe hij of zij deze periode beleeft. Download en print de tool via onderstaande link. Knip de vragenkaartjes uit (je kunt ze eventueel eerst nog plastificeren, dan gaan ze wat langer mee). Creëer bewust een fijn momentje met je kind. Kies een spelvorm en stel jezelf open voor wat je kind je vertelt. Toon oprechte belangstelling. Vertel zelf ook (enigszins genuanceerd) hoe jij je voelt. Dat helpt je kind om ook te durven vertellen. Stimuleer je kind ook om meer te vertellen door door te vragen. Bewust delen wat ze bezig houdt kan ze enorm opluchten. Je staat er verstelt van wat ze allemaal voor wijsheden in zich hebben! Het is fijn als ze hun gedachten en zorgen met jou als ouder in realistisch perspectief kunnen zetten in plaats van dat ze met hun eigen gedachten aan de haal gaan. Daarnaast is het een fijne manier om in verbinding te zijn met je kind! 🙏🏻

 

❤️ Het is fijn om je kind achteraf te bedanken voor zijn of haar openheid en hem of haar te vertellen wat dit gesprek met jou doet! 😇

 

👍🏻 Heb je deze Tool gebruikt? Dan vind ik het erg leuk om terug te horen hoe het was! Je vindt mijn social media kanalen onderaan mijn website.

Kindercoach Huissen. Kind in Kracht coaching. Gratis aanbod. Corona coach vragen voor kinderen. www.kikcoaching.com
Corona coach vragen voor kinderen - Kind in Kracht coaching
PDF – 891,5 KB

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.