De ruimte om zelf te ontdekken, ervaren, leren en groeien

๐ŸŒณ Dinsdagochtend 9.30u. Net terug van onze dagelijkse (en op veilige afstand van andere mensen) ochtendwandeling rond de grote vijver achter ons huis. Gewoon omdat het kan met (noodgedwongen) thuisonderwijs. Heerlijk genieten met zijn vijven en een fijn begin van de dag!

 

โ˜• Samen met een kopje thee aan tafel. Twee enthousiastelingen van 7 en 5 die gretig hun nieuwe lespakket bekijken. De oudste bespeurt haar lesrooster op "vet leuke opdrachten". Rekenen valt minder in de smaak ๐Ÿ™ˆ De tweede begint braaf aan haar vrijblijvende kleuterwerkboekje.

 

๐Ÿคจ Vijf minuten later. Ze trekt een wenkbrauw omhoog en zegt verbeten: "Mama, dit ga ik echt niet maken hoor, dit is veel te makkelijk!" Tja, daar zit je dan met je leergrage kleuter die alles leest wat los en vast zit, hele verhalen schrijft en al sommen maakt tot 30. Ik snap het wel, maar vind het ook wel vermakelijk hoe ze reageert ๐Ÿคญ

 

๐Ÿ‘ฉ๐Ÿผ‍๐ŸŽ“ Zelf beeldbellen met de juf. Die begrijpt haar helemaal en stuurt voortaan "extra moeilijke opdrachten." HOE tof vindt ze dat! Helemaal trots! Inmiddels hebben we super leuke codes gekraakt en begrijpend lezen opdrachten gedaan. Toen kwam de juf met het beste idee: een LAPBOOK!

 

๐Ÿ‘๐Ÿป Groot vel A2 papier vanaf de korte kanten beide zijden naar het midden vouwen als een boek. Berg met creatieve materialen op tafel. Educatieve boeken en iPad of laptop erbij. Interessant onderwerp bedenken. Vul het boek in met allerlei informatie over jouw onderwerp op de meest leuke creatieve manieren. Dit is ZO LEUK!

 

๐Ÿ€ Mijn kleine knapperd is helemaal los gegaan op haar eigen projectje: "De Tuin". Grote zus is lekker mee gaan doen. Ze zijn onwijs gedreven om er iets heel moois van te maken. Zelfs na "thuisschooltijd" vragen ze of ze nog even mogen werken ๐Ÿคญ De hele tafel staat vol materialen. Ze zoeken informatie in boeken of op internet. Ze bedenken leuke knutsels om de gevonden informatie in te verwerken.

 

โค๏ธ Wat hou ik er toch van als kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken, ervaren, leren en groeien op hun eigen manier en eigen tempo! โค๏ธ

Kindercoach Huissen. Lapbook. www.kikcoaching.com

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.