Komt jouw kind ook wel eens verdrietig uit school?
“Wat ben jij een kleuter!”
“Wat ben jij een kleuter!”
“Soms zit mijn hoofd gewoon even vol. Dan stamp ik naar mijn kamer, gooi de deur dicht en wil ik even alleen zijn! Dan kan ik het er niet bij hebben dat mijn ouders achter me aan komen en me gelijk willen helpen, want ik moet dan eerst zelf weer even rustig worden.” (meisje van 11)
De elektrische bol is favoriet bij kinderen. Ze vinden het magisch hoe zij zelf de elektrische lijnen kunnen sturen. Toch blijven ze in verbinding met elkaar. Hoe zit dat nou precies?
Vanochtend had ik een bijzonder mooie eerste ontmoeting met de ouders van een klein jongetje. Het bijzondere gedrag dat hij soms laat zien, zorgt voor reacties en vragen van zijn omgeving.
Wanneer een kind aan mij vertelt over een situatie die het als vervelend heeft ervaren, volgt al snel de vraag naar bevestiging of ik dat ook zo vind.
Een kaartje uit het spel #schatgravers met de tekst "Hoe kun je een vriendin zijn voor jezelf?" erop trok een meisje van 11 jaar tijdens de eerste sessie van de MeidenKRAGT training. Precies het kaartje dat ze nodig had!
Waarom met een kind in discussie gaan als je ze ook zelf een antwoord kunt laten vinden!?
Mijn eigen kleine peuter kwam begin van de avond met een wilde bos net gewassen haartjes, een onderbroek met dubbelgedraaide rand en een pyama schots en scheef op me af rennen:
🍀 Voor de onvoorwaardelijke aandacht, steun en begeleiding die onze kinderen afgelopen jaar op school hebben gehad;⠀⠀
Meer dan 145 kindercoaches in Nederland en België zetten zich door middel van een telefonische hulplijn belangeloos in voor ouders die zorgen en ervaringen rondom ouderschap in de corona periode willen delen. Ik heb hierover een stukje geplaatst in de lokale krant in gemeente Lingewaard: het Gemeentenieuws. Mijn stukje lees je hier:
Praktische tool voor ouders om laagdrempelig in gesprek te gaan met hun kind(eren) (vanaf 8 jaar) over wat de corona periode met ze doet en wat ze hierbij nodig hebben.
🍀 Houd jij als ouder in deze bizarre periode van maatregelen tegen het corona virus thuis alle balletjes hoog: je werk, thuisonderwijs aan je kinderen, je relatie, opvoeden, huishouden, weinig ontspanning voor jezelf en beperkte ruimte en mogelijkheden tot fysiek sociaal contact met vrienden en familie?