Hoi, ik ben Simone!

Wat leuk dat je mij hebt gevonden in je zoektocht naar een kindercoach!

 

In de natuur ben ik helemaal mezelf.

Daar ontspan ik, beweeg ik, geniet ik, vind ik vertrouwen, kom ik tot inzichten en tot mezelf.

Ik houd van tuinieren, koken, samen zijn met dierbaren, lezen, yoga, hardlopen, klussen, schilderen, schrijven...

Kindercoach, opvoederscoach, ouder- en kindcoach, Huissen, Lingewaard, www.kikcoaching.com

Ik woon in Huissen en samen met mijn man geniet ik elke dag van en met onze drie verwonderlijke kleine meiden. Die ons geregeld een uitdaging om de oren slingeren als ze weer in een ontwikkelingssprong zitten.

Als moeder (en in het werken met kinderen) heb ik ervaren dat steevast vertrouwen op mijn intuïtie werkt! Doe ik dat niet, dan werkt het niet. Doe ik dat wel, dan klopt het altijd!

 

Kindercoach, opvoederscoach, ouder- en kindcoach, Huissen, Lingewaard, www.kikcoaching.com

Het nieuwe opvoeden (onvoorwaardelijk!)

Gedrag is vaak een vraag om hulp. Hulp bij het (h)erkennen van en omgaan met emoties. Hulp bij de zoektocht naar een oplossing voor voor hen ingewikkelde situaties. Wat voor ons soms vanzelfsprekend lijkt, is voor kinderen vaak onbekend en overweldigend.

Wij als volwassenen kunnen ze daar in begeleiden en ze de ruimte geven om zelf een oplossing te vinden. Onvoorwaardelijk. Zonder verwachtingen. Vol vertrouwen.

Wij kunnen ze leren dat emoties er mogen zijn. Wij kunnen ze leren over normen en waarden. Over grenzen, rekening houden met elkaar, je hart volgen, trouw zijn aan jezelf en nog veel meer. Wij kunnen het voorleven, want...

 

Hoog sensitief en jonge mantelzorger

 

Als heel gevoelig meisje ben ik opgegroeid in een liefdevol gezin dat veel zorgen kende. Zonder me er bewust van te zijn voelde ik me er erg verantwoordelijk voor om die zorg te dragen. Ik voelde alles haarfijn aan, maar kon het niet oplossen.

 

Dit maakte me kwetsbaar en een makkelijk doelwit om gepest te worden. Naast mijn moeder als veilige haven en oma en opa als liefdevol vluchtoord voelde ik mij verder door geen enkele volwassene oprecht gezien en gehoord.

Ik voelde mij alleen, wist niet waar ik vertrouwen kon vinden en had er geen idee van welke kant ik op kon om mijn eigen weg te bewandelen. Dat dat überhaupt een mogelijkheid was.

 

Mijn hoofd was mijn overleving. Ik was slim en rationaliseerde alles. Dat hield me overeind. Mijn lichaam dacht er echter anders over, alleen was ik me daar toen nog niet van bewust. Chronische overbelasting heeft mijn immuunsysteem voor flink wat jaren overhoop gehaald.

Ik sloot mij emotioneel af voor alles om me heen, voor mezelf en worstelde mij met een ziek en uitgeput lijf door de middelbare school heen. Met weinig uitdagende, jeugdige ervaringen en plezier. Met een berg bagage waar ik toen nog niks mee kon. Wat had ik toen graag een kindercoach ontmoet die me had gezegd:

 

"Lieve Simone, ik zie jou, ik hoor jou.

Huil maar. Bevrijd jezelf.

Jij mag er zijn zoals jij bent vanuit je pure zelf.

Volg je hart en leef je droom. Voor jezelf.

Groei, bloei, geniet. Leef!"

Ik ontdekte mijn passie

Na de middelbare school was ik helemaal opgebrand. Lieve therapeuten leerden mij weer te voelen en mijn eigen stem weer horen. Om het vertrouwen dat ik altijd zocht in mezelf te vinden. Dat leidde tot een spontane ingeving om vrijwillig cultureel werk te gaan doen.

De eerste keer dat ik voorzichtig naar mijn hart luisterde.

 

Een aantal jaren werkte ik mee aan theaterproducties door en voor kinderen met en zonder beperking. Ik was als een vis in het water en stond versteld van mijn zelfvertrouwen en hoe ik ineens groeide. Ik kreeg een kans, ruimte, werd gezien, gehoord, gewaardeerd. Om wie ik was en wat ik te brengen had.

Ik had me nog nooit zo gelukkig gevoeld en handelde intuïtief op mijn best. Ik leek als vanuit het niets te weten wat de kinderen nodig hadden, waar ik goed in was en wat me gelukkig maakte.

Ik liet kinderen in zichzelf geloven en zichzelf overwinnen. Ik maakte ze blij en zij mij. Dit wilde ik voor altijd blijven doen!

 

Ik haalde mijn hbo diploma voor sociaal cultureel werk. Echter, hbo cultureel werk betekent tegenwoordig vooral aansturen van uitvoerende medewerkers en vrijwilligers. Ik miste mijn directe verbinding met de doelgroep en voelde steeds meer de behoefte om mee te lopen in de ontwikkeling van kinderen, zoals ik dat deed als vrijwilliger.

Waar vond ik nu mij plek?

Een stemmetje van binnen...

Mijn prangende behoefte om iets te betekenen in de ontwikkeling van kinderen, overtuigde mij het cultureel werk achter me te laten. Ik ben gaan werken op een buitenschoolse opvang.

Al snel had ik een band met kinderen en ouders opgebouwd en leerde ik vertrouwen op mijzelf. Collega's vertelden me dat ik ze inspireerde met mijn manier van werken en omgang met de kinderen.

Kinderen die ergens mee zaten, kwamen graag naar me toe om hun hart te luchten en me om raad te vragen. Ik stimuleerde ze hun eigen oplossing te vinden:

 

 

Een moeder ontroerde me met haar lovende woorden over hoe ik met haar kinderen werkte: 

 

 

Ik wilde de kinderen die ergens mee zaten zoveel meer bieden, maar kon dat niet binnen mijn rol als pedagogisch medewerker. Er bleef iets onbeantwoord in mij...

 

Ik ben kindercoach ! 

De continuë bekrachtiging van mijn kindvisie leidde ertoe dat ik de opleiding tot kindercoach bij de Magie van Kindercoaching gevolgd heb. En inmiddels werk ik vanuit mijn eigen kindercoachpraktijk:

Kind in Kracht coaching

 

Ik heb een sterk geloof in de eigen kracht van kinderen. Ik zet mij ervoor in om ze er bewust van te maken dat ze ertoe doen, dat ze zichzelf mogen zijn en hun hart mogen volgen!

Liefdevol stel ik mij open voor wie het kind is, wie het wil zijn en zijn of haar zoektocht hierin.

Ik begeleid jouw kind en jou hier graag bij!

Lieve groet, Simone

Kindercoach Huissen. Simone van Halsema. www.kikcoaching.com