"Ik weet dat wij zelf iets kunnen veranderen om onze zoon te helpen, maar hoe dan?"

Vanochtend had ik een bijzonder mooie eerste ontmoeting met de ouders van een klein jongetje. Het bijzondere gedrag dat hij soms laat zien, zorgt voor reacties en vragen van zijn omgeving.

 

-> Hoe ga je er als ouders mee om als iemand iets vindt van je kind?

 

Iemand vindt iets van jouw liefste lief en dat jij daar als ouder dan maar iets aan moet veranderen. In eerste instantie zegt dat meer over die persoon dan over je kind. Maar toch, zoiets raakt je en maakt je misschien wel van slag. Het raakt niet alleen jou als ouder, maar ook het kind in jou dat je vroeger zelf was. Je wordt via je kind geraakt in de pijnlijke ervaring niet gezien, gehoord en begrepen te worden. Alleen nu gaat het om jouw kind. Hoe ga je hier mee om als het voor jezelf ook zo naar voelt? Dat kan behoorlijk lastig zijn.

 

Als kindercoach luister ik oprecht naar jouw verhaal, zonder te (ver-)oordelen en met een open blik. In de essentie heeft elke ouder het beste met zijn kind voor! We gaan samen met je zoon of dochter mogelijkheden onderzoeken die voor hem/haar, voor jou en voor de juffen en meesters kunnen werken en fijn zijn en waar er genoeg ruimte is voor iedereen om te zijn wie hij of zij is. Ook kijken we middels oudercoaching eens naar hoe jouw leven als kind eruit zag. Naar wat jou geraakt heeft, wat jouw behoeftes waren en hoe je deze ervaringen mee kunt nemen in de opvoeding van je kind.

 

We ontdekken samen hoe je kind de wereld beleeft, zodat je je weer samen met je kind kunt verwonderen. Door bewust met elkaar te spelen, door mijn manier van kijken naar een kind en door het stellen van coachende vragen leer je je kind op een andere manier kennen. Op een diepere energetische laag leg je verbinding met je kind.

 

Als jij het gedrag van je kind weer begrijpt en weet wat hij/zij nodig heeft en als je bewuster bent van hoe je zelf reageert, dan herstel je stap voor de stap de balans in je gezin en groei je samen verder. Dat maakt het makkelijker om bijvoorbeeld op school te staan voor je kind, jij als ouder en jullie gezin. Vanuit jullie basis vind je een samenwerking met school die je kind ondersteunt in zijn of haar ontwikkeling.

 

De ouders van vanochtend waren zo moedig om deze stap te zetten en bewust van hun rol als ouder. Het luchtte ze op dat er een poosje iemand mee kijkt naar de ontwikkeling van hun kind, want uiteindelijk "does it take a village to raise a child".

 

Opvoeden doen we samen!

 

#kindercoaching #oudercoaching #kinderen #ouders #oudersvannu #onvoorwaardelijkouderschap #zelfbewustzijn #zelfontwikkeling #ontmoeting

Kindercoach Huissen. Zelfvertrouwen. Weerbaarheid. Sociale vaardigheid. Zelfbewustzijn.www.kikcoaching.com

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.