"DAT VIND JIJ TOCH OOK NIET EERLIJK!?"

Wanneer een kind aan mij vertelt over een situatie die het als vervelend heeft ervaren, volgt al snel de vraag naar bevestiging of ik dat ook zo vind.

 

Ik luister. Ik hoor het verhaal oprecht aan. Ik laat de emoties er zijn. Zodra er een moment stilte valt en een zucht van verlichting, erken ik liefdevol het gevoel van het kind. Vragende ogen kijken me aan.
Ik zeg dat het niet mijn ervaring is, ik was er simpelweg niet bij. Ik vertel dat wat ik er mogelijk bij zou voelen iets vertelt over mij en dat dat het kind niet verder helpt. Misschien zou ik deze situatie wel heel anders beleefd hebben, omdat ik een heel ander persoon ben.
 
Ik leg uit dat de manier waarop je dingen beleeft persoonlijk is en voor iedereen anders, ook als je samen hetzelfde meemaakt. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen waarheid. Ik vraag na wat het kind hier van vindt en ja, eigenlijk is dat best logisch. Het is iets van hem of haar. Maar wat kun je daar nou mee?
 
Het besef dat jouw gedachten en gevoelens van jou zijn, geeft het inzicht dat je er ook iets mee kunt. Jij bepaalt zelf wat een situatie met je doet en wat je ermee wilt. Jij bent zelf in staat om je gedachten te veranderen, waardoor je je weer beter voelt.
 
Maar hoe doe je dat dan? Hoe zorg je ervoor dat dat stomme gevoel niet meer stom is? Dat je het verdrietige en boze gevoel in jezelf begrijpt en kunt oplossen. Hoe leer je vergelijkbare situaties op een minder vervelende manier beleven? Hoe sta je sterker voor jezelf en weet je hoe je voor jezelf kunt opkomen?
 
Daar kan ik als kindercoach bij helpen! We brengen in kaart wat het kind graag wil leren. Waarin het wil groeien als mens. De wijsheid over het kind heeft hij of zij zelf. Aan mij de taak om hem of haar hier op creatieve manieren en spelenderwijs bewust van te maken. Om inzicht te creëeren in zijn of haar eigen persoon, talenten, kwaliteiten, wensen en behoeften. Om tools aan te reiken waarmee hij of zij zichzelf kan helpen als het nodig is en waarmee het kind zichzelf kan en durft te zijn.
 
Voel je vrij om contact met me op te nemen! Ik help jou en je kind graag een stapje verder groeien!
 
Simone van Halsema
Kindercoach @ Kind in Kracht Coaching, Huissen
 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.