Hoe kun je een vriendin zijn voor jezelf?

Een kaartje uit het spel #schatgravers met de tekst "Hoe kun je een vriendin zijn voor jezelf?" erop trok een meisje van 11 jaar tijdens de eerste sessie van de MeidenKRAGT training. Precies het kaartje dat ze nodig had!

 

Deze vraag hielp haar om zich te beseffen dat ze zichzelf de ruimte en de liefde mag geven die ze vaak voor anderen over heeft. Goed bedoelde intenties voor mensen om haar heen, maar waarmee ze onbewust zichzelf kleiner en minder zichtbaar maakt dan dat ze is en mag zijn.

 

De week er na vertelde ze me dat ze niet zo'n fijne dag had gehad op school. De kinderen uit haar groepje namen de opdracht niet zo serieus, terwijl zij graag hard wilde werken. Ze besloot deze keer om niet het werk van de anderen te maken, maar alleen haar eigen deel te doen. Ondanks dat ze er van baalde dat ze het niet samen af hadden gekregen.

 

Waar ze normaal gesproken aan het einde van de dag haar vinger had opgestoken bij de vraag van de juf wie er fijn had gewerkt die dag (ook als dat niet zo was), hield ze deze keer haar hand naar beneden. Ook toen ze zag dat haar groepje wel een hand wilde opsteken. Zij volgden haar en staken ook hun hand niet op.

 

Het meisje nam hiermee de ruimte voor zichzelf en ze durfde kenbaar te maken hoe ze zich voelde. Ik vroeg haar wat de reactie was van de juf. Die had gezegd:

 

"Het is oké, ik heb je gezien vandaag!"

 

Een mooiere reactie had ze niet kunnen krijgen! Zij werd gezien om wie zij was en wat haar aandeel was van de opdracht.

 

Wat bijzonder DAPPER en MOEDIG:

 

πŸ€ respecteerde ze haar eigen grenzen

πŸ€ gaf ze ruimte aan haar gevoel en

πŸ€ durfde ze voor zichzelf te gaan staan!

 

#kindercoaching #kinderen #KRAGTtraining #MeidenKRAGTtraining #zelfbewustzijn #zelfliefde #veerkracht #weerbaarheid #zelfvertrouwen #onzekerheid #faalangst #9jaarsfase #groepsdruk #meidenvenijn


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.