Groot worden is fijn als je af en toe

ook nog even klein kunt zijn

Ik ben 9!

Het lijkt wel alsof je je eigen kind niet meer herkent. Sinds een tijdje is jouw zoon of dochter soms ineens een heel ander kind: boze buien, een grote mond, twijfels aan zichzelf. Het wil alles zelf doen en overal over mee beslissen, anders volgt er geheid volgende een discussie. Een kus op het schoolplein is ineens "not done!". Het lijkt wel alsof je kind aan het puberen is! Jij weet even niet wat ervoor nodig is om je kind weer te kunnen geven wat het nodig heeft.

 

Niemand begrijpt mij!

Ik wil niet naar school!

Mam, ik ben al 9!

 

Kinderen tussen de 8 en 11 jaar maken een bijzondere ontwikkelingsfase door. Niet alles gebeurt enkel nog in en om het kind zelf binnen het gezinssysteem. Er wordt een hele wereld omheen door ze ontdekt. Daarin gebeurt vanalles in allerlei verschillende systemen, zoals school, de plaats waar je woont, het clubje na schooltijd. Kinderen rond de 9 jaar willen daar graag deel van uitmaken. Ze willen mee doen. Mee beslissen met "grote mensen dingen". Ze denken dat ze alles aan kunnen. Tegelijkertijd kan de buitenwereld zo overweldigend zijn en niet te overzien.

 

Kinderen rond de 9 jaar kunnen stoeien met onderwerpen als:

identiteit, vriendschappen, de dood, schaamte, zelfvertrouwen, groepsdruk, angst, stoer doen, erbij willen horen...

 

Kinderen rond de 9 jaar stoeien soms met zelfvertrouwen. Ze weten nog niet zo goed wat ze willen, want in elk systeem hebben ze een andere plek en andere rol. Dit vraagt veel van ze, toch kunnen ze kritisch op zichzelf zijn. Kinderen rond de 9 jaar hebben behoefte aan eigen identiteit en bevestiging daarvan, maar durven er niet altijd open over te zijn dat ze nog niet goed weten hoe.


Ik ben 9! workshop

Wat gaan we doen?

Met de Ik ben 9! workshop geef ik ouders/opvoeders een kijkje in de wereld van het 9-jarige kind. Ik laat jullie ervaren hoe een kind van 9 zich voelt, waarom het zich soms zo bijzonder gedraagt en wat het nodig heeft. 

 

Hoe?

We bespreken op creatieve manier diverse thema's en er is ruimte voor het delen van ervaringen. Ik help ouders/opvoeders (hun) kinderen van 9 weer beter te begrijpen en geef ze praktische handvatten.

 

Ik geef de Ik ben 9! workshop aan ouders en opvoeders die meer kennis en inzicht willen over de 9-jaarsfase van kinderen.

 

Een workshop duurt 3 uur en is met maximaal 6 ouders/opvoeders.

 

Waar?

De Ik ben 9! workshop geef ik in mijn praktijk Kind in Kracht coaching. Adresgegevens vind je hier.

 

Ik geef de workshop ook op aanvraag op locatie, zoals bij jou thuis, op school of op de buitenschoolse opvang.

Heb je hier interesse in? Neem dan even contact met me op via een bericht.

 

Wanneer?

Data en tijden vind je hiernaast/hieronder. Anders op afspraak.

 

Tarief

Wat? Prijs Tijdsduur
Ik ben 9! workshop € 37,50 3 uur

De prijs is inclusief voorbereiding, materialen, drinken en wat lekkers.

Aanmelden

 

Aanmelden kan via het inschrijfformulier tot 2 dagen voor aanvang.

 

 

Is de datum van jouw voorkeur al vol? Dan mail ik je met opties voor een andere datum. Mochten alle dagen en/of tijden je niet passen, maar wil je wel graag deelnemen aan de workshop? Laat me dat even weten via een bericht, dan bel ik je terug en bespreken we andere mogelijkheden.

 

Ik geef de Ik ben 9! workshop meerdere keren per jaar. Blijf op de hoogte van de data via mijn website www.kikcoaching.com en social media (buttons onderaan de website).

 

 

De training tot "Ik ben 9 specialist" heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom, auteur van het boek "Ik ben 9" en de creator van de "Ik ben 9 specialisatie voor professionals".