De grootste schatten vind je in jezelf

Schateiland Expeditie

Je kind is soms een beetje zoekende, weet (nog) niet zo goed wat hij of zij echt graag wil en waar het goed in is. Jij gunt je kind dat het zijn of haar kwaliteiten en talenten kent en groeit en bloeit door deze ten volste te benutten.

 

Kinderen zijn heel druk met groeien, ontwikkelen, nieuwe dingen leren op school. Jonge kinderen kopiëren wat ze papa en mama zien doen. Vanaf een jaar of 8 hebben ze al meer een eigen mening, gevoelens en behoeften. We zijn niet dagelijks bewust bezig met wat we vinden, voelen en willen. We worden soms zelfs een beetje geleefd door de drukte van alle dag. Met kinderen praten we ook niet doorgaans over deze onderwerpen, terwijl ze zo belangrijk zijn voor een kind in de groei! Het kan voor een kind heel fijn zijn om zich hier bewust van te worden. Kinderen vinden het vaak super interessant en erg leuk, want ze staan in zo'n gesprek helemaal in het middelpunt en krijgen alle aandacht!

 

Wat gaan we doen?

Tijdens de Schateiland Expeditie groepscoaching spelen we een inspirerend kaartspel dat kinderen verbindt met zichzelf, hun kwaliteiten, talenten, wensen, behoeften, hun omgeving en elkaar. Deze gevonden schatten nemen we visueel mee in een verhaal van waaruit we op expeditie gaan. Met verschillende materialen maken de kinderen een persoonlijk 3D-schateiland, een collage van een doelen schatkaart en een schilderij van een koesterschatkaart.

We spelen tijdens de Schateiland Expeditie workshop het kaartspel en beleven het verhaal dat hierboven beschreven staat. Vervolgens verwerken de kinderen de gevonden schatten op creatieve wijze op een persoonlijke schatkaart waarop vragen en antwoorden rondom kwaliteiten, talenten, wensen en behoeften samen komen. De schatkaart geeft ze richting in de ontwikkeling waarin ze zich op dat moment bevinden.


Praktische info

Hoe?

Ik geef de groepscoachings en workshops aan kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

 

De groepscoachings geef ik in een reeks van 4 weken in sessies van 1,5 uur per week aan een

groepje van 2 tot 4 kinderen. 

 

Een eenmalige workshop duurt 2 uur en is met maximaal zes kinderen.

 

Waar?

De groepscoachings en workshops geef ik in mijn praktijk Kind in Kracht coaching. Adresgegevens vind je hier.

 

Ik geef de Schateiland Expeditie ook op aanvraag op locatie, zoals op school of op de buitenschoolse opvang. Heb je hier interesse in? Neem dan even contact met me op via een bericht.

 

Wanneer?

Data en tijden vind je hiernaast/hieronder. Anders op afspraak.

 

Tarieven

Wat? Prijs Tijdsduur
Schateiland Expeditie workshop € 25 2 uur
Schateiland Expeditie groepscoaching € 99 4x 1,5 uur

De prijs is inclusief voorbereiding, materiaal, drinken en wat lekkers.

Aanmelden

Aanmelden kan via het inschrijfformulier tot 2 dagen voor aanvang.

Is de groep/maand van jouw voorkeur al vol? Dan mail ik je met opties voor een andere maand.

 

Mochten de dagen/tijden je niet passen, maar wil je je kind wel graag laten deelnemen aan de Schateiland Expeditie? Laat me dat even weten via een bericht, dan bel ik je terug en bespreken we andere mogelijkheden.

 

Ik geef de Schateiland Expeditie meerdere keren per jaar. Blijf op de hoogte van de data via mijn website www.kikcoaching.com en social media (buttons onderaan de website).