Bewust naar binnen kijken zet je steviger in je buitenwereld!

Kindercoaching

Wil jouw kind graag weer vol zelfvertrouwen en zonder zorgen doen waar hij of zij blij van wordt? Durven staan voor wie hij of zij is? Opkomen voor zichzelf als het nodig is? Jij wilt je kind hier graag bij helpen en hebt behoefte aan ondersteuning. Dan is kindercoaching een uitkomst!

 

Daar waar jonge kinderen nog zo lekker vanzelfsprekend in hun eigen fantasiewereldje doen waar ze blij van worden, brengt kindercoaching ze naar terug als ze hun weg even kwijt zijn en niet lekker in hun vel zitten. Naar de basis. Hoe? Door te spelen!

 

Wat gaan we doen?

Ik bied een passend spel of creatieve binnen- of buitenactiviteit aan om spelenderwijs tegen het thema (terug komend onderwerp in het leven van je kind) aan te lopen dat het kind uitdaagt om voor zichzelf te gaan staan. Eerst is er ruimte voor emoties die boven komen en geven we betekenis aan het thema. Vervolgens zoeken we naar mogelijkheden om hiermee om te leren gaan. We vinden kwaliteiten en talenten in het kind waarin antwoorden liggen om stevig te kunnen blijven staan in een maatschappij die soms zoveel van je kan vragen.

 

Soms is het als ouder ook fijn om (alleen of met je kind) gecoacht te worden. Dit kan je verder helpen in je eigen ontwikkeling en in de opvoeding van je kind.


Praktische info

Hoe?

Om te onderzoeken of kindercoaching iets is voor jou en je kind en of ik degene ben die jullie daarbij mag helpen, kunnen we telefonisch, kosteloos en vrijblijvend een oriënterend kennismakingsgesprek voeren. Je kunt natuurlijk ook gelijk een afspraak maken voor een eerste ontmoetingsgesprek via het inschrijfformulier.

 

Tijdens het eerste ontmoetingsgesprek (met of zonder jouw/jullie kind erbij) vertellen jullie mij je verhaal en stel ik vragen om de hulpvraag in beeld te krijgen. Ook leg ik uit wat kindercoaching kan betekenen en vertellen jullie mij wat je verwacht van de coaching. Na het ontmoetingsgesprek zijn jullie er vrij in om te kiezen of jullie een coachingstraject aangaan.

 

In ongeveer 5 tot 7 coachsessies (dit kunnen er ook meer of minder zijn) onderzoek ik samen met jouw kind (en soms met jou als ouder erbij of met jou alleen) wat hem of haar weer op weg helpt. Hierbij zet ik aansluitende werkvormen in.

 

Wanneer de behoefte er is, evalueren we tussentijds hoe de coaching verloopt. We bespreken vorderingen en onderzoeken of bijstellen van de te behalen doelen gewenst is. We kunnen na elke coachsessie kort evalueren of na een aantal sessies een langer evaluatiegesprek voeren. Telefonisch overleg is ook mogelijk.

 

Tijdens het eindgesprek bespreken we de ontwikkeling die je kind tijdens het coachingstraject heeft doorgemaakt en hoe de doelen behaald zijn. Als je wilt dan kan ik een schriftelijk verslag maken van het coachingstraject.

 

Waar?

De individuele kindercoaching geef ik in mijn praktijk Kind in Kracht coaching. Adresgegevens vind je hier.

 

Tarieven

Wat? Prijs Tijdsduur
Telefonisch kennismakingsgesprek (vrijblijvend) Gratis 10 - 15 min.
Ontmoetingsgesprek (vrijblijvend) € 55 per uur
Kindercoaching € 65 per uur
Oudercoaching € 65 per uur
Evaluatiegesprek € 27,50 per half uur
Eindgesprek € 27,50 per half uur
Schriftelijk verslag (optioneel) € 27,50 per half uur

De prijs is inclusief voorbereiding, materialen, drinken en wat lekkers.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via het inschrijfformulier.