Schateiland Expeditie

De grootste schatten vind je in jezelf

Kinderen zijn heel druk met groeien, ontwikkelen, nieuwe dingen leren op school.

 

Jonge kinderen kopiëren wat ze papa en mama zien doen. Vanaf een jaar of 8 hebben ze al meer een eigen mening, gevoelens en behoeften.

 

We zijn niet dagelijks bewust bezig met wat we vinden, voelen en willen. We worden soms zelfs een beetje geleefd door de drukte van alle dag.

 

Met kinderen praten we ook niet doorgaans over deze onderwerpen, terwijl ze zo belangrijk zijn voor een kind in de groei!

 

Het kan voor een kind heel fijn zijn om zich hier bewust van te worden.

 

Kinderen vinden het vaak super interessant en erg leuk, want ze staan in zo'n gesprek helemaal in het middelpunt en krijgen alle aandacht!

Wat gaan we doen?

 

Tijdens de Schateiland Expeditie groepscoaching spelen we een inspirerend kaartspel dat kinderen verbindt met zichzelf, hun kwaliteiten, talenten, wensen, behoeften, hun omgeving en elkaar.

 

Deze gevonden schatten nemen we visueel mee in een verhaal van waaruit we op expeditie gaan.

 

Met verschillende materialen maken de kinderen een persoonlijk 3D-schateiland, een collage van een doelen schatkaart en een schilderij van een koesterschatkaart.

 

De inzichten die ze vinden tijdens de Schateiland Expeditie geeft ze richting in de ontwikkeling waarin ze zich op dat moment bevinden.